In memoriam: Mart Evers

 

De afgelopen maanden hebben we binnen de Fanfare familie twee geboortes mogen melden.

Nu hebben we helaas minder goed nieuws. Ons oudste (ere commissie) lid Mart Evers is afgelopen vrijdag op 85 jarige leeftijd overleden.

 

 

Tijdens ons jubileumfeest in 2019 mocht Mart nog de insigne ontvangen voor zijn 50-jarig lidmaatschap. In al die jaren heeft Mart onze vereniging altijd een zeer warm hart toegedragen. Mede door vele ondersteunende werkzaamheden op de achtergrond. Naast zijn lidmaatschap van onze vereniging is Mart natuurlijk ook de schoonvader van onze voorzitter en opa van onze trombone speler Raoul. We wensen de gehele familie veel sterkte toe in deze lastige tijd.

Nieuwe voorzitter Fanfare Eendracht Dieteren

In de uitgestelde jaarvergadering 2020 heeft Fanfare Eendracht Dieteren een nieuwe voorzitter mogen presenteren. Door de corona perikelen zijn de geplande activiteiten van Drumband en Fanfare Eendracht dit jaar flink overhoop gehaald. Binnen de voorgeschreven maatregelen wordt er gelukkig wel weer wekelijks muziek gemaakt maar voor het overige is het afwachten wat de toekomst ons gaat brengen. Ook de jaarvergadering, die normaliter plaatsvindt in maart, was tot nader orde uitgesteld. De nieuwe datum was verplaatst naar afgelopen 2 oktober. Ondanks de aangescherpte maatregelen hebben was het er de vereniging veel aan gelegen om de vergadering op deze datum wel door te laten gaan. Met maximaal 30 personen in gemeenschapshuis de Koppel en diverse leden via een digitale verbinding thuis op de bank kwam het wel en wee van de vereniging op tafel. Eén onderdeel is elk jaar weer de bestuursverkiezingen. Zoals vele verenigingen is het ook voor Fanfare Eendracht Dieteren altijd wel weer een zoektocht naar vrijwilligers die zich onbezoldigd willen inzetten voor het voortbestaan van de vereniging. Ondanks het afscheid van twee bestuursleden mochten we ons dit jaar gelukkig prijzen met drie nieuwe bestuursleden. En niet alleen bestuursleden. Ook een nieuwe voorzitter en penningmeester mochten we benoemen. In de persoon van Hub Meerten hebben we een “oude bekende” terug op het nest. In het verleden heeft Hub al vele jaren de financiële zaken van de vereniging op een kundige manier beheerd. Doordat Hub meer vrije tijd ter beschikking heeft gekregen maken we daar als vereniging maar wat graag gebruik van, en werd Hub met volmondige goedkeuring uit de vergadering herbenoemd tot nieuwe penningmeester.

En niet alleen een nieuwe penningmeester werd gepresenteerd. In de persoon van Paul Wouters mocht de vereniging ook een nieuwe voorzitter voorstellen. Toch wel als een verrassing voor velen. We wisten dat onze huidige voorzitter Lion Wagemans bij zijn aantreden had aangegeven deze rol niet voor een langere periode te ambiëren, maar het blijft toch vaak lastig om een volwaardige opvolger te vinden die deze belangrijke rol zich kan en wil nemen. Als vereniging zijn we dan ook zeer blij dat we in Paul Wouters iemand hebben gevonden met het verenigingshart op de juiste plaats. Dat bleek ook al meteen uit zijn eigen mondelingen toelichting. Als zoon van een echte muzikant van de harmonie uit Geleen is het verenigingsleven voor Paul niet onbekend. De Fanfare heeft in het verleden de diensten van Paul ook al zeer regelmatig mogen inzetten bij het organiseren van diverse (jubileum) feesten. Ook bij de jaarlijkse Voorjaarsmarkt is Paul één van de drijvende krachten. Paul ziet het als het mooie uitdaging om samen met de leden de vereniging levende te houden in ons kerkdorp Dieteren. Daarbij de mogelijkheden en onmogelijkheden niet uit het oog te verliezen. Hij wil dan ook maar al te graag beginnen in zijn nieuwe rol en er samen de schouders onder te zetten om vanuit de huidige lastige situatie te groeien naar een mooie toekomst.

Na een dankwoord aan de scheidende voorzitter Lion Wagemans werd het overdragen van de rol bevestigd met het overhandigen van de gedesinfecteerde voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter.

 

Zondag 1 september

Zondagochtend 1 september vindt aansluitend aan de jubileummis in de feesttent een uitgebreide brunch plaats. Vele Dieterdenaren, oud-Dieterdenaren en uiteraard fanfarevrienden zullen zich te goed kunnen doen aan een streekeigen buffet. In een feestelijke ambiance in de aanloop naar het officiële deel van het jubileumweekend, namelijk de huldiging van de jubilarissen en de receptie van de fanfare.

De jubileumdag ziet er als volgt uit:

10.00 – 11.00 uur Heilige Mis, opgeluisterd door Drumband Fanfare Eendracht Dieteren
11.15 – 12.45 uur Brunch
13.00 – 14.00 uur Huldiging jubilarissen
14.00 – 15.30 uur Receptie
16.00 – 17.00 uur Concert Fanfare Eendracht Dieteren en Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide o.l.v. Bart Deckers
17.00 – 20.00 uur Nazit met de Willy Wenmaekers Band

Voorprogramma Green Easer
In de zomer van 2012 werd classic rock coverband Green Easer opgericht. Een naam met een knipoog naar de Limburgse roots van de band. Een verengelste verwoording van ‘grien iezer’ oftewel huilebalk in het Nederlands. Op die manier heeft de band in ieder geval een van de leukste bandnamen van de afgelopen periode in bezit
Hoofdact Janse Bagge Bend
De Janse Bagge Bend viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. We zijn bijzonder verheugd dat de heren van de legendarische Susterse popgroep hun jubileum dicht bij huis, in Dieteren, samen met ons willen vieren. Het wordt een echte “Sjlaag om de Koppeleberg“!

Kerstconcert In Dieteren

Op zondag 16 december 2018 vindt het jaarlijkse kerstconcert plaats in de parochiekerk van Dieteren. Dit concert, dat om 16:00 uur begint, wordt verzorgd door verenigingen en solisten uit ons eigen dorp, te weten Jeugdfanfare "de Crescendo's", fanfare Eendracht Dieteren en het  Dameszangkoor Dieteren. Solisten Anita Claessen (zang), trompettisten Bert van Helden en Ad Maessen en Stephan Geelen op drums.

Alle deelnemers hopen dat er, net als vorige jaren, weer veel mensen komen genieten van stemmige zang en blaasmuziek in een sfeervol ingerichte kerk.

Ons eigen kerstconcert, van, voor en door mensen uit onze eigen omgeving. Een concert dat terecht een traditie genoemd mag worden en garant staat voor een warm kerstgevoel, dat u uiteraard gratis mee naar huis mag nemen.

Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit voor dit bijzondere concert, dat zal worden afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank.

Tot zondag 16 december!

 

Namens de organiserende verenigingen,

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com